Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring-om du henne rätt kan bära-om du bär henne rätt

Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring-om du henne rätt kan bära-om du bär henne rätt

Frihet är det bästa ting som sökas kan all världen kring

Ett forum för diskussion kring konstnärerna och deras situation i Sverige. Svensk kulturpolitik sett med konstnärs och med politikers ögon. Vill du också skriva här? Skicka mig ett mail-så får du ett eget konto på denna blog.Välkommen.

Upp till protest. Avgå Patrik Liljegren

AktuelltPosted by Eva LINDGREN 2011-01-20 11:21:04
Patrik Liljegren visar sitt ansikte i DN idag och man förstår att det är en man som vill göra avtryck. Han har utbildat sig vid den "förändringsbenägna" Kaospilotskolan i Danmark och har nu drabbat svenskt kulturliv med sin okunskap.
Finns det ingen som kan stoppa hans framfart?
Uppemot tio kulturorganisationer har fått dödstöten av honom! Det löjliga är att det handlar om såna små belopp för staten, men för konstnärerna handlar det om allt eller inget! Patrik Liljegren menar att konstnären också ska vara entreprenör!
Man kan inte annat än hånle åt denna fruktansvärda okunskap om konstnärernas situation och yrkesroll!
Enligt DNs 4-punkts lista ska exempelvis gallerier ska också bedriva försäljning vid sidan av den ordinarie galleriverksamheten, och dessutom dra in stålar på något för att göra sina "älsklingsprojket". Hur seriöst låter det?


Så här säger Patrik Liljegren, under rubriken Visionärer på Kultur Forum skribent - Patrik Liljegren, chef för Södra Teatern:
"Min bild av Stockholm 2030 är att 300.000 människor har flyttat in. När de blickar ut från Mariaberget ser de en mer livfull skyline med skyskrapor. På samma sätt har de nya invånarna en livfull förväntning på en repertoar av svensk och internationell kultur. Publiken har 2030 en enorm kulturell utblick och ställer höga krav. Förutom högsta kvalité så kräver publiken ett socialt, miljömässigt och etiskt ansvarstagande. Artister från Telaviv, Trinidad, Timbuktu, Tokyo är 2030 en självklar del av utbudet. Den artist/föreställning som inte kan flyttas till Stockholm måste tas hit digitalt. Det som spelar i Kinshasa ska spela här samtidigt eller senast dagen därpå. Principen är allt hit – allt idag. "
(läs hela artikeln på http://www.kultur.stockholm.se/default.asp?id=28995)


Kalle Westerdahl hoppar av sitt uppdrag i referensgruppen för vuxenteater. Han stod inte ut med slakten av kulturen!

  • Comments(2)//frihet.maskdesign.se/#post29